Vești despre plățile APIA: Ce a declarat ministrul agriculturii ?!

Ce a declarat ministrul agriculturii despre achitarea subvențiilor......

Vești despre plățile APIA: Ce a declarat ministrul agriculturii despre achitarea subvențiilor

Un număr de 8.174 de dosare sunt blocate la plata subvențiilor pentru că angajații Agenției de Plăți și Intervenției pentru Agricultură nu au reușit să finalizeze controlul pe teren. Informația a fost prezentată de către ministrul Agriculturii, Petre Daea, invitat astăzi, 5 februarie în cadrul emisiunii Viața Satului de pe postul TVR1.

Pentru a se încadra în termenele asumate în cadrul Programului de Guvernare privind plata subvențiilor către fermieri, ministrul Daea a luat decizia de a ”disloca” 262 de specialiști, din județele unde s-a finalizat controlul pe teren către cele opt județe care nu au finalizat controlul.

”Primul program pe care l-am avut în vedere a fost acordarea subvențiilor la timp. În momentul în care am intrat pur și simplu în fenomen ca atare, am constat trei lucruri importante pentru a ajunge la posibilitatea ca acest mecanism să funcționeze în așa fel încât subvențiile să ajungă la agricultori. Am constat o întârziere a verificărilor în teren care nu îți dau posibilitatea să finalizezi documentul prin care să acorzi subvențiile în acord cu normele europene. În data de 28 ianuarie, din informațiile pe care le-am luat de la agenția care gestionează subvențiile rezulta ca e o întârziere de 8.174 de dosare. În România, dacă nu termini un județ degeaba termini pe celelalte, pentru că nu poți să închizi situația și nu poți să acorzi subvențiile”, a declarat Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prezent în cadrul emisiunii Viața Satului de pe postul TVR1.

Opt județe nu au finalizat controlul pe teren

Potrivit ministrului Petre Daea, printre cele opt județe care nu au finalizat controlul pe teren se află Alba, Hunedoara, Caraș-Severin, Dolj și Bistrița-Năsăud.

”Am dispus mutarea specialiștilor de la județele unde au finalizat spre cele opt județe care aveau întârzieri. Practic s-au dislocat 262 de specialiști din județele care au finalizat controlul și au mers în județele Alba, Hunedoara, Caraș-Severin, Dolj, Bistrița-Năsăud etc.”, susține ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Vă reamintim că aproape un sfert din totalul de hectare înscrise la plata subvenției pentru campania 2016 au picat la control. Mai exact vorbim despre 2.763.053,90 de hectare din 9.037.093,40, câte au fost cerute la plată pentru anul trecut.

sursa : agrointel

Post item information on Facebook Add To Del.icio.us Stumble This Digg This Add To Reddit Add To Yahoo

Leave Your Comment